Український рейтинг виробництва молока: Чернігівщина у ТОП-3

За підсумками минулого року господарства Чернігівської області отримали 245 тисяч тонн молока. В натуральних величинах найбільше молока виробили в Ічнянському та Бахмацькому районах, а у відсотках їх доля становить 35% від загальних обсягів виробництва в області.

Про це повідомляє Чернігівська ОДА.

Зазначається, що середній надій на одну корову за 2019 рік становить 5 838 кг, а на підприємствах продовжується робота по переоснащенню тваринницьких об’єктів, запровадження сучасних технологій утримання, годівлі та доїння.

Окрім цього, питома вага виробленого молока на сільгосппідприємствах становить 48% від загального виробництва в області, а в державі цей показник складає лише 28%.

За словами голови Чернігівської ОДА Андрія Прокопенка, в області працює 43 доїльні зали та ряд сучасних молокозаводів, де виробляється 51% молока екстра-ґатунку, яке відповідає якості Європейського Союзу.