1 вересня на базі ДНЗ «Ніжинський професійний аграрний ліцей Чернігівської області» відкрили Регіональний навчально-практичний центр з підготовки кадрів для сфери громадського харчування.
Про це повідомляє Чернігівська ОДА.
Центр позиціонують як сучасний підрозділ ліцею, де здобувачі професійних кваліфікацій кухаря й кондитера набуватимуть практичних навичок роботи за новітніми виробничими технологіями у сфері громадського харчування.
Центр створений в рамках реалізації заходів, визначених Планом розвитку професійно-технічної освіти Чернігівщини на 2019-2021 роки. Для організації роботи навчального центру придбали спеціалізоване обладнання та техніку, обладнали спеціальні навчальні аудиторії та класи. Для цього ліцей витратив 1,2 млн грн власних надходжень, а також отримав дофінансування з обласного бюджету в розмірі 168 тис. грн.
Навчально-практичний центр складається з навчальної аудиторії з мультимедійним обладнанням та 2-х навчальних приміщень для відпрацювання практичних навичок на сучасному обладнанні.
Керівник Ніжинського професійного аграрного ліцею Микола Лосина повідомив, що на 1 курс цього року зараховано 265 учнів. Всього ж у закладі здобувають освіту понад 500 дітей.