Як казав ізраїльський історик Ювал Ной Харарі, у нинішньому світі від переїдання помирає більше людей, ніж від голоду. Навіть у людей з невисокими доходами можливість прохарчуватися є практично завжди. Проте дуже часто питання навіть не в грошах, а в тому, що саме ми за них купуємо, аби покласти до рота. Зловживання легкими вуглеводами, нехтування зеленню та багато інших хиб не тільки не додає нам сил, а й призводить до багатьох хвороб, яких за інших обставин можна було б уникнути.
16 жовтня у світі відзначається День здорового харчування, який має нагадати людям, що їжа існує не тільки для того, аби вдовольнити свої потреби, а й для підтримки організму в хорошому стані.
Ми вирішили запитати у містян, вважають вони своє харчування здоровим або ж, навпаки, шкідливим та що б змінили у своєму раціоні, аби така можливість була.
Юрій, власник секонд-хенду: