Суботній рецепт: домашній сир в мультиварці

Сир, світлина порталу "SmakotaInfo.com"

Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати смачний домашній сир в мультиварці.

Про це повідомляє портал "SmakotaInfo.com".

Мабуть, розказувати про переваги приготованого власноруч сиру не варто. Достатньо буде сказати, що він економніший за магазинний, до того ж ви маєте 100% впевненість у його натуральному складі. А який він на смак – пробуйте самі. Ми думаємо, що вам сподобається.

Інгредієнти

  • Сир - 1 кг.
  • Молоко - 1 л.
  • Масло - 130 г.
  • Яйце - 2 штуки (≈100г).
  • Сода - 10 г.
  • Сіль - 10 г.

Приготування

Сир перемелюємо на м’ясорубці або у блендері. Жовтки відділяємо від білків (білки при приготуванні сиру нам не знадобляться). До м’якого масла додаємо жовтки, соду та сіль, збиваємо до однорідної маси.

В чашу мультиварки викладаємо сир та заливаємо його молоком. Закриваємо кришку мультиварки, встановлюємо режим «Мультиповар» на 15 хвилин, температура 100 градусів.

Після звукового сигналу, виливаємо вміст чаші на сито, застелене марлею. Даємо стекти сироватці.

Перекладаємо сирну масу в окремий посуд, додаємо масляно-жовткову масу, збиваємо до однорідності. Викладаємо сирну масу в мультиварку. Знову встановлюємо режим «Мультиповар» на 10 хвилин, температура 80 градусів.

Постійно помішуємо, готуємо до закінчення програми. Отриману масу викладаємо в підготовану, заздалегідь змащену маслом форму, зверху притискаємо легким пресом, ставимо в холодне місце на 10-12 годин.

Виймаємо сир з форми, нарізуємо та подаємо до столу. Смачного!

Хочете швидше дізнаватися про найцікавіші і найважливіші новини?
Приєднуйтесь до наших каналів:
- в TELEGRAM
- у VIBER
- в 
INSTAGRAM
Тут тільки найактульніші відео, новини та історії Чернігова!