Суботній рецепт кекс з малиною і порічкою

Літо - пора ягід і фруктів. Кекс із малиною та порічною чудово підійде для затишного домашнього чаювання.

Інгредієнти:

  • 2 яйця;
  • 180 г цукру;
  • 60 г вершкового масла (розтопити);
  • 170 мл молока;
  • 250 г борошна;
  • 8 г (2,5 ч. л.) розпушувача;
  • 100 г порічки;
  • 100 г малини;
  • дрібка солі.

Увімкнути духовку на 180 С.

Яйця збити з цукром і сіллю. Додати розтоплене масло і тепле молоко.

Борошно змішати з розпушувачем і додати до суміші. Потім додати порічку і обережно перемішати.

Форму застелити пергаментом, влити третину тіста, викласти половину малини, знову третину тіста і малину, закрити залишком тіста.

Ставимо в розігріту духовку на 45-55 хв. Готовий кекс лишити у формі майже до повного вистигання. Нарізати і подавати до чаю.