У Чернігові стартував проєкт «Професійна освіта для відновлення та розвитку Чернігівщини», який реалізується агенцією Expertise France та ГО «Культ Фуд» шеф-кухаря Євгена Клопотенка у межах програми «Стійкість». Його мета — зробити професійно-технічну освіту в сфері HoReCa сучасною та максимально наближеною до потреб роботодавців.
Перед початком навчального року у Чернігівському центрі професійно-технічної освіти відбувся тренінг для 12 майстрів виробничого навчання. Вони підвищили кваліфікацію за оновленими програмами для кухарів, кондитерів, пекарів-піцейоло, барменів-барист та навіть помічників кухаря-сушистів. Саме ці спеціальності за результатами проведеного дослідження є найбільш затребуваними в сфері гостинності в області.