Суботній рецепт: ароматний яблучний крамбл

Соковиті яблука й ягоди під хрусткою вівсяною скоринкою — ідеальне поєднання для затишних осінніх вечорів. Ділимося рецептом швидкого та смачного яблучного крамблу, який можна приготувати всього за пів години, розповідаєна Instagram-сторінці "solopiika".

Як приготувати яблучний крамбл

Інгредієнти:

  • яблука очищені – 250 г;
  • ягоди заморожені – 150 г;
  • вівсяні пластівці – 150 г;
  • цукор або мед – 80 г;
  • борошно – 50 г;
  • розтоплене масло або олія – 40 г;
  • кукурудзяний крохмаль – 10 г;
  • сіль – дрібка.

Спосіб приготування:

  • Підготувати яблука, видалити серцевини та нарізати кубиками.
  • Обваляти ягоди в кукурудзяному крохмалі.
  • Викласти яблука та ягоди на дно форми для запікання. Посипати половиною цукру або полити медом.
  • Змішати вівсяні пластівці з борошном та дрібкою солі, додати розтоплене масло та мед, перемішати до утворення крихти.
  • Викласти крихту на яблука з ягодами, утрамбувати та випікати 20–25 хв при 200°С.