• Главная
  • Різдвяний куліш: у Чернігові встановили черговий гастрономічний рекорд
11:47, 9 января

Різдвяний куліш: у Чернігові встановили черговий гастрономічний рекорд

Ще одним рекордом можуть пишатися чернігівці. Третій рік поспіль у місті легенд у місті встановлюються гастрономічні рекорди. Як повідомляє телеканал «Новий Чернігів», у суботу наші гості із Седнівської громади варили для містян великий куліш за прадавнім козацьким рецептом.

Понад 500 років українці варять куліш. У давнину він вважався їжею воїнів та чумаків. За популярністю не поступався борщу та вареникам.

Для встановлення рекорду приготували 200-літровий казан. Кажуть, чим більший об‘єм, тим краще.

Як розповів куховар Геннадій, у куліші обов‘язково повинно бути м‘ясо, сало, цибуля, морква та пшоно.

Так повелося, що куліш готують лише чоловіки. Пропорції інгредієнтів вони тримають у секреті від жінок. Та як додає краєзнавиця Любов Голован, всі трави, які додаються у куліш, чоловіки на лузі збирають зі своїми жінками. У куліш додається сушений розмарин, чебрець, м‘ята, чорнобривці.

Приготування каші жінки супроводжують співом, обрядами, гуляннями.

Загалом кулішу наварили аж 150 кг, а роздано було більше тисячі порцій.

*  *  *

Приєднуйтесь у Viber та Telegram до спільноти "Чернігівський Фонтан", де тільки найактульніші новини та історії нашого міста.

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции
#куліш #рекорд #Красна площа
0,0
Оцените первым
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Объявления
live comments feed...