• Головна
  • Де поїсти справжній фондю в Києві в кращих Швейцарських традиціях
Новини компаній
09:38, 9 лютого

Де поїсти справжній фондю в Києві в кращих Швейцарських традиціях

Новини компаній

Сирне фондю одна із національних і типових страв Швейцарії, та його також широко використовують у Італії та Франції. Швейцарське фондю виробляється у багатьох варіаціях, основною умовою його чудового приготування є використання твердих сирів, розплавлених у спеціальній ємності, яка називається кокелон. Кокелон, який може бути виготовлений з різних матеріалів (чавун, теракота або фарфор), необхідний для створення чудового фондю, який завжди повинен зберігатися при теплій температурі, щоб залишатися м'яким та ароматним протягом усієї трапези.Какелон ставиться в центр столу, на металевій підставці, в основі якої знаходиться джерело тепла (зазвичай свічка).

Щоб скуштувати швейцарське фондю, кожен обідаючий повинен бути оснащений спеціальною виделкою для фондю подовженої форми, за допомогою якої шматок хліба вставляється і занурюється в суміш розплавлених сирів, що знаходяться всередині кокелону. Щоб отримати ідеальне швейцарське фондю, ми рекомендуємо використовувати трохи черствий хліб, щоб він був менш важким, ніж свіжий хліб, який зазвичай більш вологий.

Ми пропонуємо вам ресторани з фондю у Києві від якого хочеться зішкребти дно фондюшниці: типові, вишукані або оригінальні рецепти, які змусять вас розтанути від задоволення.

1. Le Komora

Фондю в ресторані "Le Komora" - приготовлено за найкращими швейцарськими традиціями. Для приготування використовується натуральний швейцарський сир, імпортом якого ресторан займається самостійно.У меню є вибір фондю з різними сирами : Фондю Alpin (сир Bundner Bergkase, Hilde, Emmentaler, хліб); Фондю Moitié-moitié Neuchatel (сир Gruyère, Emmentaler, хліб),Фондю Säntis Berg(сир Appenzeller Surchoix, Vacherin Fribourgeois , хліб), Фондю Bodensee(сир Appenzeller Classic, Emmentaler, хліб), Фондю Le Carnaval (сир Rote Hexe, Emmentaler, хліб).До фондю подають закуски у вигляді підсушених шматочків хліба. Фондю Київ не відрізняється від фондю із самої Швейцарії, Le Komora використовує справжні швейцарські сири.

2. Famille ”Tres Francais”- місце, в яке хочеться повертатися, де приємно проводити сімейні свята, романтичні вечори, ранкові зустрічі з друзями.

У меню фондю, що робиться із сирів Раклет, Емменталь та Грюєр – трирічна класика Tres FRANCAIS

3. “Très BRANCHÉ” – частинка Монмартру у центрі Києва.Це Франція сучасна, Це – стріт-арт, це – графіті, це – мода, дизайн та архітектура, це Франція трохи зухвала, безумовно, вільна і водночас та, яка отримує задоволення від життя, любові і навіть від самотності, зберігаючи при цьому свої традиції, у тому числі й кулінарні.Класичне французьке фондю тут подають зі шматочками грибів разом зі світлим та темним підсмаженим хлібом до золотистої скоринки.

В період карантинних умов ви також можете приготувати справжній фондю на власній кухні . При приготуванні використовуйте декілька видів якісного сиру – вибирайте класичні поєднання швейцарських сортів

Вам знадобиться на компанію з 4-6 чол : 

-по 400 г сиру 3х різних сортів ,

-35 мл Сухого білого вина,

- 15 г кукурудзяного крохмалю, 

-1 зубчик часнику

-1 щіпка мускатного горіха,

-Перець

Спосіб приготування :

  1. Зніміть із сиру шкірку та наріжте його невеликими кубиками.

  2. У невеликій мисці змішайте кукурудзяний крохмаль із половиною білого вина.

  3. Натріть внутрішню частину ємності для фондю зубчиком часнику.

  4. Нагрійте горщик для фондю з вином на повільному вогні. Додайте крохмаль, розведений у частині вина.

  5. Додайте кубики сиру і постійно перемішуйте, формуючи «8», доки не отримаєте однорідну масу.

  6. Наприкінці приготування додайте мускатний горіх і трохи перцю. Перемішати.

Великій вибір різноманітних сирів та посуду для фондю в Києві ви можете придбати в магазинах:

1. Сирне королівство - це мережа магазинів сирів , з більш ніж 100 видів сиру з усієї Європи

2. Good Wine - в цьому магазині є широкий вибір посуду для приготування фондю, а також класичні сорти швейцарського сиру, необхідного для його приготування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...