• Головна
  • Шеф-кухар, який працював у ресторанах Чернігова, візьме участь у реаліті-шоу і створює власне вино
13:56, 20 лютого

Шеф-кухар, який працював у ресторанах Чернігова, візьме участь у реаліті-шоу і створює власне вино

Шеф-кухар, який працював у ресторанах Чернігова, візьме участь у реаліті-шоу і створює власне вино

Новий канал готує до запуску реаліті «На ножах». А шеф-кухар Алекс Якутов у перервах між зйомками встигає з’їздити до рідного Маріуполя. Але не для того, щоб урятувати черговий заклад громадського харчування, а щоб зайнятися винною справою.

Відомий шеф-кухар незабаром представить вино власного виробництва, яке виготовляють в Україні за високими міжнародними стандартами.

– Одні дуже хороші хлопці в такий нелегкий час займаються виноробством на сході України. Не бояться вкладати гроші та розвивати економіку в тому регіоні. Дуже пишаюся ними, адже щоб висадити виноградники під Маріуполем, практично біля блокпоста, потрібно мати велику сміливість, – розповідає він.

– Перед посадкою винороби відвозили ґрунт на експертизу до Італії, щоб їм підказали, які сорти винограду ідеально йому підходять. Коли зібрали перший урожай та зробили вино, покликали підказати, як покращити напій.

Хоча винна справа – не моя основна специфіка, я на ній знаюся. Коли навчався у кулінарній школі в Італії, проходив курси сомельє. Цього разу на виноробні ми займалися купажуванням – змішували різні сорти винограду для покращення якості напою.

Шеф став автором трьох вин.

– Вино «Амароне» з в'яленого винограду одне з моїх найулюбленіших. І оскільки я успішно вплинув на цей купаж, хлопці запропонували надрукувати етикетку з моїм обличчям. Сказали, що вино цілковито відображує мій характер, – ділиться Алекс Якутов.

– Напій вийшов недешевий, бо має дуже високу якість, і його виготовляють у невеликій кількості. В широкому продажу ви його не знайдете, але зможете скуштувати у мене в ресторані. Думаю, що це лише початок. Незабаром з моїми друзями-виноробами ми продовжимо розвивати винну культуру в Україні.

Про те, яку культуру робочих стосунків між власниками та командами ресторанів шеф-кухар розвиватиме у збиткових закладах – дивіться навесні 2022 року в реаліті «На ножах» на Новому каналі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Алекс Якутов #вино #шеф-кухар #реаліті-шоу #сомельє
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...