• Головна
  • Правильний раціон при цукровому діабеті
Новини компаній
09:00, 4 травня

Правильний раціон при цукровому діабеті

Новини компаній

Існує стереотип, що якщо людина має таке захворювання, як цукровий діабет, то вона вже ніколи не зможе їсти солодке. Існує думка, що у при такому захворюванні, людина може їсти тільки прісну та несмачну їжу. Проте, це не зовсім відповідає дійсності, бо дієта при цукровому діабеті, може бути досить смачною, причому якість життя значно виросте.

Чого варто чекати, складаючи раціон харчування при наявності такого захворювання, як цукровий діабет? В першу чергу варто відзначити, що харчуватися можна смачно та різноманітне, потрібно тільки приділяти більше уваги тому, що саме їсте і в яких кількостях. Так, це забирає час і зусилля, але у загальному, позитивно сприяє не тільки на стан під час цукрового діабету, але і для покращення самопочуття у цілому.

Правильний раціон при цукровому діабеті , фото-1

Прості рекомендації для того, щоб знизити рівень цукру у крові

Коли потрібно продумати харчування при діабеті, потрібно, для початку, розуміти, що потрібно для того, щоб цукор не підвищувався. Основою підтримки оптимального стану глюкози, являється бажання вести здоровий спосіб життя. У цьому допоможе правильно складений раціон харчування. Зазвичай, раціон при цукровому діабеті повинен включати:

  • Людина повинна відмовитися від алкоголю;
  • Зменшити кількість цукру, відмовитися від підсолоджувачів;
  • Замінити фаст-фуд на домашні страви;
  • Борошняні вироби тепер вживати тільки з твердих сортів, відмовитися від м’яких борошняних виробів;
  • Приймати їжу потрібно за графіком, перекуси не допускаються;
  • Замінити шкідливу їжу на здорову. Наприклад, відмовитися від морозива, поласувати замороженими бананами;
  • Контролювати кількість їжі, тобто не переїдати.

Крім цього, існують ще певні правила, яких потрібно притримуватися при захворюванні. Правила варто вивчити, щоб точно знати, що все робите правильно.

Три головних правила здорового харчування

Для побудови здорового раціону харчування при цукровому діабеті, потрібно узяти до уваги наступні нюанси:

  • Солодощі потрібно замінити здоровою їжею. Якщо не можете відмовитися від шоколадки, тоді є сенс замінити сухофруктами та цільнозерновим печивом. Морозиво можна готувати самостійно з улюблених ягід та фруктів;
  • Рівень калорій при кожному прийому їжі повинен бути приблизно однаковим. Тобто, складати меню потрібно таким чином, щоб калорійність порцій були приблизно однакові у плані калорійності. У такому випадку, правильним рішенням стане звернутися до дієтолога, щоб той підказав, як саме побудувати меню;
  • Вуглеводи потрібно вживати у першій половині дня. До обіду варто вживати каші, фрукти, картоплю, молочні продукти. Саме у вуглеводів глікемічний індекс являється найвищим, тому краще вживати ці продукти до обіду. Після п’ятої години вечора вуглеводи узагалі заборонені. Бо це призведе до стрибка цукру вночі, коли не вийде контролювати його рівень.

Для того, щоб визначитися остаточно потрібно розглянути що саме можна їсти при цукровому діабеті.

Продукти, що дозволяються при захворюванні

Створюючи раціон при цукровому діабеті, у меню можна сміливо включати:

  • Різноманітні несолодкі фрукти та ягоди;
  • Молочні продукти, що мають невисокий рівень жирності;
  • Бобові та цільнозернові хлібні вироби;
  • Овочі та яйця;
  • Нежирні сорти риби та м’яса.

Всі ці продукти зроблять раціон різноманітним та смачним. Важливо розуміти, що цукровий діабет не являється вироком. Харчування при цьому захворювання може залишатися смачним і насиченим, даруючи енергію і гарний настрій.

Якщо розумієте, що не можете самостійно побудувати такий раціон, тоді завжди можна звернутися до дієтолога по допомогу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оголошення
live comments feed...