Туристів заманюватимуть на Чернігівщину унікальними наїдками та питвом

Чернігівщину презентуватимуть, як регіон де можна спробувати різноманітні продукти та напої. Таким чином до неї залучатимуть туристів. З цією метою почалася розбудова «Дороги смаку Чернігівщини». До неї вже залучилося 18 учасників.

Про це повідомила пресслужба ОДА.

Для туристів уже розроблена карта маршруту, яка має відображати комплексну гастро-туристичну пропозицію сільських територій області та допомагати туристу в ній зорієнтуватися.

На Чернігівщині більше 50 виробників унікальних харчових продуктів і напоїв, серед яких сировари, виробники м'ясних делікатесів, продуктів та напоїв з меду, органічних фруктових соків, хліба та випічки.

Підприємці, що увійшли до ініціативної групи, стануть ядром проєкту, «першопрохідцями», які в майбутньому ділитимуться власним досвідом з тими, хто долучиться пізніше.

«Дорога смаку Чернігівщини» передбачає своєрідний симбіоз не лише виробників продуктів харчування та напоїв, а й гідів, рестораторів, господарів садиб та готелів. Тобто, наприклад, побувавши у Новгороді-Сіверському, турист зможе не лише оглянути історичні пам’ятки і краєвиди, а й скуштувати та купити як сувенір «Сіверські меди». Або після екскурсії в Чернігові поїхати в село Отрохи, що лише за 60 км від обласного центру, де поласувати делікатесними равликами чи в Количівці екопродуктами та запашними трав’яними чаями на будь-який смак.

Дорога ще тільки будується, і скільки буде на ній цікавих та неординарних зупинок, залежить від самих підприємців. Адже ініціатива відкрита до співпраці.