• Главная
  • Цікаві рецепти різдвяної випічки
08:46, 27 октября 2019 г.

Цікаві рецепти різдвяної випічки

Різдвяна пора – пора благодаті та радості. Саме в ці дні збирається уся родина, усюди чутно колядки, веселі розмови та гучний сміх. Добро, мир, радість Божого народження переповнює всіх і кожного.

Різдвяні свята найкращий час зібрати усю родину за святковим столом, гуртом порадіти успіхам кожного та поспівчувати прикростям та розчаруванням.

До різдвяного застілля кожна господиня готує лише найкращі страви, старається догодити кожному. І, звісно, кульмінацією святкового столу завжди є солодка випічка.

От саме про смачну солодку випічку – торти та пляцки, рулети та завиванці, кекси та мафіни, ми поговоримо сьогодні.

Святкового різдвяного аромату випічці нададуть приправи (кориця, ваніль, імбир та коріандр), сухофрукти (чорнослив, родзинки…), горіхи та багато шоколаду.

Імбирне печиво

Інгредієнти: борошно – 2,5 скл., сода - 1 ч.л., імбир мелений – 1,5 ч.л., кориця мелена - 1\4 ч.л., гвоздика мелена - 1\4 ч.л., маргарин або вершкове масло - 125 г., цукор – 1,5 скл., збите яйце - 1 шт., мед - 4 ст.л., лимонний сік - 1 ч.л.

Розігріваємо духовку до 200 градусів ( 170 градусів електрична). Просіюємо в миску борошно, соду, спеції. Збиваємо масло і 2\3 цукру. Додаємо яйце, мед і лимонний сік.

Висипаємо в масляну масу борошно зі спеціями, ретельно перемішуємо дерев’яною ложкою. Має вийти м’яке тісто.

Формуємо кульки діаметром по 2 cм. Кульки обкачуємо в цукрі. Викладаємо на змащену форму на відстані 5 см один від одного. Випікаємо 12 – 15 хв.

Смачного!

Також радимо ознайомитись з рецептом приготування смачних та простих у приготуванні шоколадних мафінів.

І яке ж Різдво без аромату цитрусових та яблук. Пиріг що просто тане в роті, а також зачаровує апельсиновим ароматом найкращий простий варіант до свят.

Апельсиново-яблучний пиріг

Інгредієнти

Для тіста: борошно – 220 г., масло – 100 г., вершки (18%) – 100 г., пудра цукрова – 75 г., цедра з 1 апельсина.

Для начинки: яблука – 750 г (після чищення і вирізання серцевинки близько 500 г)., апельсин – 2 шт., цедра з 1 апельсина., ванільний цукор – 30 г., сік лимонний – 2-3 ст.л., крохмаль – 1-2 ст.л.

Також пропонуємо цікавий рецепт Корнуельського яблучного пирога

На дрібній тертці тремо цедру з апельсинів.

Усі інгредієнти для тіста мають бути холодними.

Борошно просіюємо, перемішуємо з цукровою пудрою, додаємо нарізане на дрібні шматочки масло, перетираємо в дрібну крихту, додаємо вершки, терту апельсинову цедру, замішуємо гладке ніжне тісто. Тісто ділимо на дві рівні частини, замотуємо у харчову плівку одну частину відправляємо в холодильник на 1 годину, решту в морозилку.

Дно круглої форми (21 см) вистеляємо пергаментом, боки змащуємо маслом. Один шматок тіста розкачуємо по розміру форми, перекладаємо в форму, наколюємо виделкою. Ставимо форму з тістом в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Охолоджуємо.

Яблука тремо на грубій тертці, перекладаємо в каструлю, поливаємо лимонним соком, перемішуємо. Апельсин чистимо так, щоб отримати саму м’якоть без плівок та білої оболонки, додаємо їх до яблук. Додаємо цедру апельсину та ванільний цукор вимішуємо. Ставимо на вогонь, вварюємо, поки яблука не стануть м’якими, а частина соку випарується. Додаємо крохмаль, добре вимішуємо, трішки прогріти, зняти з вогню трішки охолодити.

Теплу начинку перекладаємо на підпечену нижню частину пирога. Другу частину тіста виймаємо з морозилки, натираємо на грубій тертці зверху на начинку, слідкуємо, щоб тісто накривало усю поверхню начинки. Ставимо пиріг в духовку (180 градусів) на 40-45 хвилин, поки не зарум’яниться. Виймаємо пиріг з духовки, даємо йому охолонути. Смачного!

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции
#рецепт #пиріг #печиво
0,0
Оцените первым
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Объявления
live comments feed...