Скільки та яких продуктів з'їли жителі Чернігівщини за 2019 рік: середні дані Держстату

Скільки та яких продуктів з'їли жителі Чернігівщини за 2019 рік: середні дані Держстату, Дмитро Пономаренко

За розрахунками Держслужби статистики України в середньому у 2019 році пересічний житель Чернігівської області спожив:

  • 53 кг м’яса та м’ясних продуктів,
  • 211 кг молока та молочних продуктів,
  • 294 яйця,
  • 116 кг хлібних продуктів,
  • 165 кг картоплі,
  • 176 кг овочів та баштанних,
  • 53 кг плодів, ягід та винограду,
  • по 13 кг олії, риби та рибних продуктів,
  • 40 кг цукру.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Чернігівській області.

Більше, ніж у середньому по Україні, одним жителем області спожито риби та рибних продуктів, яєць, молока та молочних продуктів, овочів та баштанних, олії, хлібних продуктів, картоплі, цукру (на 2–37%).

За останні кілька років зросло в області зросло споживання м’яса та м’ясних продуктів, яєць, риби та рибних продуктів, овочів та баштанних, плодів, ягід та винограду, цукру та олії.

Менше вживати мешканці області стали молока та молочних продуктів, картоплі. Споживання ж хлібних продуктів лишилося на рівні попереднього року.

За рівнем споживання цукру Чернігівщина займає 1 місце в Україні, хлібних продуктів – 2, яєць та олії – 5, овочів та баштанних – 7, молока та молочних продуктів, картоплі – 9, м’яса та м’ясних продуктів – 11, риби та рибних продуктів – 12,  плодів та ягід – 18.

Калорійність середньодобового раціону жителя Чернігівщини найбільша серед регіонів і у 2019 році становила 3 049 ккал при середньому по Україні 2 691 ккал.

їжа харчування калорії статистика продукти населення
Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции
Оцените первым
(0 оценок)
Пока еще никто не оценил
137 просмотров в апреле
Пока никто не рекомендует
Авторизируйтесь ,
чтобы оценить и порекомендовать

Комментарии