Готуватимуть спеціалістів для закладів громадського харчування: на Чернігівщині відкрили навчально-практичний центр

1 вересня на базі ДНЗ «Ніжинський професійний аграрний ліцей Чернігівської області» відкрили Регіональний навчально-практичний центр з підготовки кадрів для сфери громадського харчування.
Про це повідомляє Чернігівська ОДА.
Центр позиціонують як сучасний підрозділ ліцею, де здобувачі професійних кваліфікацій кухаря й кондитера набуватимуть практичних навичок роботи за новітніми виробничими технологіями у сфері громадського харчування.
– Відкриття цього напрямку сприятиме підвищенню якості у підготовці кваліфікованих працівників. Важливо, що учні будуть отримувати повноцінну практичну частину, що надалі допоможе у працевлаштуванні, – сказав заступник голови ОДА Андрій Подорван.

Центр створений в рамках реалізації заходів, визначених Планом розвитку професійно-технічної освіти Чернігівщини на 2019-2021 роки. Для організації роботи навчального центру придбали спеціалізоване обладнання та техніку, обладнали спеціальні навчальні аудиторії та класи. Для цього ліцей витратив 1,2 млн грн власних надходжень, а також отримав дофінансування з обласного бюджету в розмірі 168 тис. грн.
- Це вже другий навчально-практичний центр у цьому навчальному закладі, перший відкрили у 2018 році за кошти державної програми для практичної підготовки кадрів зі зварювальних технологій. Наразі заклад планує третій навчально-практичний центр з підготовки автослюсарів та трактористів, - повідомив Андрій Подорван.

Навчально-практичний центр складається з навчальної аудиторії з мультимедійним обладнанням та 2-х навчальних приміщень для відпрацювання практичних навичок на сучасному обладнанні.
Керівник Ніжинського професійного аграрного ліцею Микола Лосина повідомив, що на 1 курс цього року зараховано 265 учнів. Всього ж у закладі здобувають освіту понад 500 дітей.