• Головна
  • Суботній рецепт: курячий жульєн з грибами
09:01, 29 жовтня 2022 р.

Суботній рецепт: курячий жульєн з грибами

Смачний курячий жульєн з грибами – це прекрасний варіант для ситної вечері чи сніданку. Готується дуже швидко та легко, а смак та аромат – просто неперевершені.

Інгредієнти

  • Куряче філе – 500 г.
  • Сир твердий – 200 г.
  • Печериці – 500 г.
  • Цибуля – 2 штуки середнього розміру.
  • Сіль, перець.

Для соусу

  • Сметана (жирна) – 150 г.
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Масло – 50 г.
  • Молоко – 100 мл.
  • Сіль, перець.

Приготування

Куряче філе нарізуємо скибочками, заливаємо окропом, та на середньому вогні доводимо до кипіння. Знімаємо піну, солимо, накриваємо кришкою та знімаємо з вогню. Даємо охолонути м’ясу в бульйоні. Холодне м’ясо виймаємо з бульйону та дрібно ріжемо.

Гриби ріжемо тонкою соломкою. Цибулю чистимо, дрібно ріжемо та обсмажуємо на олії до прозорості. Додаємо до цибулі гриби, збільшуємо вогонь і смажимо, помішуючи, 5 хвилин, солимо, перчимо.

Тепер займемося заправкою. На гарячій сухій сковороді злегка підсмажуємо борошно, додаємо масло, смажимо ще 2-3 хвилини, помішуємо, щоб не було грудочок. Вливаємо сметану, добре вимішуємо. Вливаємо молоко, розмішуємо, щоб не було грудочок. Посолити, поперчити. Соус має бути досить густим.

Сир тремо на дрібній тертці. У мисці змішуємо куряче м'ясо, цибулю і гриби. Розкладаємо отриману суміш в горщики, заливаємо соусом, посипаємо тертим сиром. Ставимо горщики в холодну духовку, виставляємо температуру 180 градусів і запікаємо до того часу, поки сир не розплавиться і скоринка не стане золотистою.

Готовий жульєн подаємо до столу гарячим. Смачного!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#курячий жульєн #рецепт #суботній рецепт #готувати легко #готуємо вдома #рецепти
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...