• Головна
  • Суботній рецепт: котлети з баклажанів
09:01, 3 грудня 2022 р.

Суботній рецепт: котлети з баклажанів

Баклажани надзвичайно смачні овочі. Чого тільки з них не готують і запіканки, і рулетики, і салати, і супи… А ми сьогодні запропонуємо вам приготувати дуже смачні та незвичайні овочеві котлети з баклажанів.

Інгредієнти

  • Баклажани - 1,5 кг.
  • Сир твердий - 150 г.
  • Сухарі панірувальні - 150 г.
  • Батон - 100 г.
  • Спеції (за смаком).
  • Петрушка - 2 пучки.
  • Часник - 1 зубчик.
  • Яйце куряче - 1 штука.
  • Молоко – для замочування батону.
  • Сир м'який (типу «сулугуні», «бринза», «моцарелла») - 200 г.
  • Олія (для смаження).

Приготування:

Якщо вам не до смаку шкірка з баклажанів, можете їх почистити. Ріжемо баклажани кубиками, на гарячу сковороду вливаємо трохи олії, висипаємо баклажани і злегка обсмажуємо, додаємо пів склянки води, накриваємо кришкою і тушкуємо до м’якості 15-20 хвилин. Під кінець тушкування додаємо пучок дрібносіченої петрушки.

Перекладаємо баклажани в миску та даємо охолонути. Батон замочуємо в молоці.

Коли баклажани повністю вистигли, додаємо до них дрібно натертий твердий сир, яйце, віджатий батон, панірувальні сухарі, дрібнопосічену петрушку (пучок, що залишився), вичавлюємо часник, перчимо, солимо (обережно, пробуючи, сир може бути солоним).

Якщо фарш вийде рідкуватим, можна додати ще сухарів.

З фаршу формуємо коржики, в центр яких кладемо шматочки м'якого сиру. Згортаємо краї та формуємо котлетки. Обкачуємо їх в борошні чи панірувальних сухарях. Викладаємо котлетки на деко, застелене пергаментом і відправляємо у розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин.

Смачного!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#баклажани #котлети #рецепт #суботній рецепт #готувати легко #готуємо вдома #рецепти
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...