• Головна
  • Суботній рецепт: голубці з кукурудзяною крупою
09:01, 4 березня 2023 р.

Суботній рецепт: голубці з кукурудзяною крупою

Молдовські голубці з кукурудзяною крупою мають специфічний і незвичайним смак. Голубці за таким рецептом виходять дуже ніжні, легкі для організму, але в той же час дуже ситні.

Інгредієнти

Для голубців:

  • Капуста – 1 качан.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Печериці – 0,5 кг.
  • Білі сушені гриби – 5 шт.
  • Кукурудзяна крупа – 1 склянка.
  • Олія – 4 ст.л.
  • Тертий мускат – 0,25 ч.л.
  • Червоний мелений перець – 0,5 ч.л.
  • Сіль, чорний мелений перець за смаком.

Для підливи:

  • Борошно – 3 ст.л.
  • Томатна паста – 3 ст.л.
  • Сіль, чорний мелений перець за смаком.

Приготування

Для початку візьміть кукурудзяну крупу та покладіть її в розігріту сковороду, посмажте пару хвилин, перемішуючи та залийте окропом (2-2,5 склянки). До крупи додайте подрібнені сушені гриби та 1 столову ложку олії, накрийте кришкою і зваріть до готовності на слабкому вогні.

Для голубців з кукурудзяною крупою нам потрібні також печериці. Їх потрібно почистити та дрібно нарізати. Моркву натріть на крупній тертці, цибулю наріжте дрібними кубиками.

Тепер розігрійте решту олії в сковороді, підсмажте до золотистого кольору цибулю, моркву і додайте печериці. Готуйте все разом 7-8 хвилин. Овочевий фарш виберіть зі сковороди в миску, а рідину, що залишилась на сковороді (виділився сік з грибів), залиште для підливи.

Готуємо начинку для голубців з кукурудзяною крупою. Додайте до овочів з грибами кукурудзяну крупу, перемішайте, посоліть та поперчіть за смаком.

Капусту «проваріть» в мікрохвильовці на максимальній потужності 10 хвилин, або ж відваріть традиційно - в підсоленому окропі. Качан виріжте, розберіть капусту на листя. Для більшої м’якості листків, можна кожен прокачати качалкою. Формуємо голубці з кукурудзяною крупою: наповніть капустяне листя фаршем, скрутіть голубці та викладіть у форму для запікання.

Для повноти смаку приготуємо соус для голубців з кукурудзяною крупою. Для соусу підсмажте на сухій сковороді муку до золотисто-рожевого кольору і появи горіхового запаху, трохи охолодіть, розведіть невеликою кількістю теплої води, добре розмішайте, щоб не було грудок, потім додайте соус з-під грибів, ще води (до потрібної кількості) і томатну пасту. Посоліть, поперчіть і ретельно вимішайте до однорідності. Залийте голубці з кукурудзяною крупою отриманим соусом і запікайте при 180 ° С близько години. При подачі посипте зеленню.

Смачного!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#голубці #рецепт #суботній рецепт #готувати легко #готуємо вдома #рецепти #кулінарія #кулінарні рецепти
Спецтема
Прості рецепти приготування їжі на кожен день. Сезонні страви, до святкового столу, десерти, оригінальні рецепти. Страви, які ви зможете приготувати своїми руками у себе вдома, з тих продуктів, що продаються в магазині чи на ринку.
Оголошення
live comments feed...