• Головна
  • На що звертати увагу при виборі червоної ікри?
Новини компаній
13:00, 25 квітня 2023 р.

На що звертати увагу при виборі червоної ікри?

Новини компаній

Натуральна червона ікра є вишуканим делікатесом, який прийнято вживати помірковано, насолоджуючись тонким і приємним смаком. Водночас, аби смак дійсно не розчарував, потрібно обирати лише якісний продукт, який відповідає всім стандартам. Та не кожна людина знає, як це зробити, на що саме варто звертати увагу при виборі.

Проблема полягає в тому, що зараз дуже багато різноманітної ікри, і це ускладнює вибір. Справді, асортимент широкий – ікра кети, лосося, горбуші та інших видів риб. Відповідно, кожний продукт має свої певні відмінності. Тому може здатися, що якийсь вид не якісний, бо він має інший колір, ніж прийнято вважати.

На що звертати увагу при виборі червоної ікри?, фото-1

Аби не сплутати, потрібно знати візуальні відмінності ікри різних риб. А саме:

  • Кета – її ікра помаранчевого кольору з відтінками червоного. Ікринки мають великий розмір, найбільший у порівнянні з аналогами;
  • Горбуша – колір ікринок світло-помаранчевий, а за розміром вони не більше 5 мм;
  • Чавича – ікра має насичений червоний колір, розмір сягає 7 мм;
  • Нерка – маленькі ікринки темного червоного кольору;
  • Лосось – ікра має яскравий червоний колір і середній розмір.

Якщо брати до уваги інші види риб, то їх ікра не має такого характерного кольору. Загалом вона бліда, рожева чи жовта. Тому не складно буде зрозуміти, що це не продукт червоної риби, і цінність такої страви значно менша, ніж цінність ікри лососевих риб.

На що ще звернути увагу

Вибравши продукт за візуальними характеристиками, час перейти до інших факторів. Перш за все, це упаковка, тобто, ємність, в якій продається страва. Краще за все – скляна банка, в якій добре видно ікру, можна визначити її якість, колір та розміри. У пластикових ємностях зберігати довго морепродукти не рекомендується, тому надійні продавці зазвичай віддають перевагу склу. Виключення – коли ікра продається не фасовано, а на грами чи кілограми. Тоді покупцеві можуть відправити замовлення у пластику, з розрахунком на те, що клієнт перекладе продукт у скляну банку.

Наступний фактор – додаткові компоненти. Ікра швидко псується, і щоб не допустити цього, виробники можуть додавати до неї деякі речовини, консерванти. Найбільш поширений консервант – звичайна сіль, яка знезаражує сирий продукт, захищає його від розмноження бактерій. До інших речовин відносять сорбінову кислоту (антисептик), гліцерин (аби ікринки не злипались та не перетворились на незрозумілу суміш), олія.

Однак наявність олії залежить від сорту. Найкращий – перший сорт, там олія не передбачена, вона додається, починаючи з другого сорту. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оголошення
live comments feed...