• Головна
  • Суботній рецепт: ніжний та смачний пляцок з румбамбару (ревеню)
09:01, 6 травня 2023 р.

Суботній рецепт: ніжний та смачний пляцок з румбамбару (ревеню)

Сьогодні пропонуємо вам приготувати смачний пляцок з румбамбару (ревеню). Ніжне поєднання кислинки румбамбару з м'яким безе робить його по особливому ніжним та смачним.

Інгредієнти

  • Масло (м'яке) - 175 г.
  • Цукор (125г - в тісто, 75 г - для безе, 1,5 ст.л.в начинку) - 200 г.
  • Молоко – 5 ст.л.
  • Жовток – з 4 яєць.
  • Борошно - 500 г.
  • Розпушувач тіста - 1 пачка (15г).
  • Сіль – ¼ ч.л.
  • Ревінь - 6 великих штук (довжиною 30 – 35см).
  • Білок – з 4 яєць.
  • Сік лимонний - ¼ ч.л.

Приготування

Почнемо з приготування начинки, за рецептом у нас ревінь, добре промиваємо, обсушуємо, чистимо, ріжемо на невеликі частинки, за потреби розрізаємо вздовж. Засипаємо порізаний ревінь цукром (1,5 ложки), добре перемішуємо, і відкидаємо на друшлаг, щоб вийшов зайвий сік (не менше ніж на 1,5 години).

Тепер займемося приготуванням тіста. Беремо яйця, акуратно відділяємо білки від жовтків. Білки ставимо в холодильник, а до жовтків додаємо цукор, дрібку солі і збиваємо.

М’яке масло ріжемо на шматочки. Просієюємо борошно разом із розпушувачем, змішуємо з маслом, додаємо жовткову массу та молоко. Швидко замішуємо тісто (не дуже круте), скачуємо його в кулю, запаковуємо в харчову плівку і ставимо в холодильник (30-40 хвилин).

Вирізаємо пергамент по розміру форми для випічки (з розрахунку, що він закриє і бортики форми. На пергаменті розкачуємо наше охолоджене тісто і переносимо його в форму. Зверху викладаємо ревінь в один ряд. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин.

Поки печеться пляцок, готуємо безе. Білки збиваємо в легку піну, додаємо сік лимона і, поступово додаючи цукор, збиваємо до густих піків.

Через 20 хвилин на гарячий пиріг з ревеню викладаємо безе ложкою. Відправляємо в духовку ще на 25 хвилин.

Пляцок з румбамбару готовий. Смачного!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#пляцок #рецепт #суботній рецепт #готувати легко #готуємо вдома #рецепти #кулінарія #кулінарні рецепти
Спецтема
Прості рецепти приготування їжі на кожен день. Сезонні страви, до святкового столу, десерти, оригінальні рецепти. Страви, які ви зможете приготувати своїми руками у себе вдома, з тих продуктів, що продаються в магазині чи на ринку.
Останні новини
Оголошення
live comments feed...