09:01, 3 червня 2023 р.
Суботній рецепт: террін з сиру
Не знаєте, яку закуску приготувати використавши зелень, що з'явилась на городі? Тоді, закуска - террін з сиру саме для Вас. Така страва вважається традиційною закускою Італії. Смак терріну з сиру Вас настільки вразить, що Ви будете готувати його знову і знову.
Інгредієнти
- Сир жирністю 20% - 400 г.
- Желатин - 1,5 ч.л.
- Вершки жирністю 22% - 100 мл.
- Редиска - 100 г.
- Тертий корінь хрону - 2 ст.л.
- Петрушка, кріп, зелена цибуля - по 1 пучку.
- Сік половини лимона.
- Сіль, чорний мелений перець за смаком.
Приготування
Желатин покладіть в невелику ємність, залийте 3 ст.л., холодної кип'яченої води і залишіть на 10 хвилин. Коли желатин розм'якне, помістіть його в каструлю з водою (приблизно 50-60 мл), поставте на маленький вогонь і нагрівайте до повного розчинення желатину.
Редиску і зелень для терріну з сиру промийте, висушіть і дрібно наріжте.
З'єднаємо всі інгредієнти для терріну з сиру. До сиру додайте вершки, хрін, желатин, редиску, зелень, лимонний сік, сіль і перець за смаком. Все це ретельно перемішайте.
Форму для приготування терріну з сиру застеліть харчовою плівкою, заповніть її сирною масою, накрийте та покладіть зверху дощечку або товсту картонку, поставте гніт і сховайте в холодильник на 4-5 годин. Готово!
При подачі террін з сиру викладіть на блюдо, зніміть плівку і розріжте на порційні шматки. Можна подати з картоплею, відвареною в мундирі.
Смачного!
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Спецтема
Останні новини
17:14
Вчора
17:00
Вчора
16:57
Вчора
Спецтема
Оголошення
00:00, 10 вересня
10:24, 2 вересня
00:00, 11 вересня
01:52, 11 вересня
live comments feed...