• Головна
  • Суботній рецепт: домашній сирник з чорницею
09:01, 8 липня 2023 р.

Суботній рецепт: домашній сирник з чорницею

Домашній сирник з чорницею – простий рецепт великого сімейного сирника. Все, як завжди – смачне тісто, ніжна сирна маса, але чорниця – чорниця надає сирнику особливого смаку та аромату.

Суботній рецепт: домашній сирник з чорницею, фото-1

Інгредієнти

Для тіста:

  • Борошно – 350 г.
  • Цукор – 100 г.
  • Масло – 200 г.
  • Сметана – 1 ст.л.
  • Жовтки – з двох яєць.
  • Розпушувач – 1 ч.л.

Для сирної маси:

  • Сир – 1 кг (змелений 2-3 рази).
  • Яйця – 5 штук.
  • Ванільний цукор – 20 г.
  • Цукор – 200 г.
  • Вершки – 200 мл.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Крохмаль – 1 ст.л.
  • Чорниця – 600 г.

Спосіб приготування

Тісто

Усі інгредієнти для тіста мають бути холодними.

Борошно змішуємо з розпушувачем та цукром, додаємо порізане масло, січемо ножем до утворення дрібної крихти. До масляної крихти додаємо жовтки та сметану, швиденько замішуємо тісто. Замотуємо тісто в харчову плівку, відправляємо в холодильник мінімум на 1 годину.

Форму (20х30) змащуємо маслом та застеляємо пергаментом. Виймаємо тісто з холодильника, ділимо тісто на дві частини ( на 2/3 і 1/3).

Меншу частину відправляємо знову в холодильник, більшу – розкачуємо та викладаємо у форму.

Випікаємо при температурі 200 градусів 15 хвилин.

Сирна маса

Всі інгредієнти (окрім чорниці) складаємо в миску для міксера і збиваємо до однорідності. Довго збивати не потрібно, щоб не перенасичувати сирну масу повітрям (насичений повітрям сирник дуже підніметься, а потім впаде).

Викладаємо сирну масу на підпечений корж, вирівнюємо. Зверху кладемо 2/3 приготованих, перебраних чорниць.

Випікаємо при температурі 160 градусів близько 20 хвилин.

Відкриваємо духовку, виймаємо сирник та посипаємо решту ягід. З тіста, що залишилося, робимо валики та викладаємо їх на сирник у формі решітки.

Ставимо сирник назад у духовку, випікаємо при температурі 170 градусів 35-40 хвилин.

Залишаємо охолоджуватися у духовці з привідчиненими дверцятами. Після повного охолодження ставимо сирник в холодильник на 7-8 годин.

Перед подачею посипаємо цукровою пудрою.

Смачного!

Хочете швидше дізнаватися про найцікавіші і найважливіші новини?
Приєднуйтесь до наших каналів:
- в TELEGRAM
- у VIBER
- в 
INSTAGRAM
Тут тільки найактульніші відео, новини та історії Чернігова!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#рецепт #суботній рецепт #готувати легко #готуємо вдома #рецепти #кулінарія #кулінарні рецепти #сирник
Спецтема
Прості рецепти приготування їжі на кожен день. Сезонні страви, до святкового столу, десерти, оригінальні рецепти. Страви, які ви зможете приготувати своїми руками у себе вдома, з тих продуктів, що продаються в магазині чи на ринку.
Останні новини
Оголошення
live comments feed...