09:01, 15 липня 2023 р.
Суботній рецепт: пиріг з абрикосами на кефірі
Пиріг з абрикосами на кефірі – це ніжне тісто, ароматна начинка та хрустка скоринка.
Все йдемо на кухню випікати пиріг.
Інгредієнти:
- Абрикоси - 450 г.
- Борошно - 320 г.
- Кефір - 200 мл.
- Яйця - 3 штуки.
- Олія - 80 мл
- Цукор - 200 г
- Ванільний екстракт - 1 ч.л. (можна додати пакети к звичайного ванільного цукру).
- Розпушувач - 2 ч.л.
- Цукор - за смаком.
Рецепт приготування:
Для початку займемося абрикосами: миємо, заливаємо кип’ятком на 1-2 хвилини, виймаємо, підсушуємо на паперовому рушничку, виймаємо кісточку знімаємо шкірочку (етап заливання кип’ятком та знімання шкірочки можна пропустити). Половину абрикосів ріжемо кубиками. Другу половину - скибочками.
Тепер приготуємо тісто. Яйця збиваємо з цукром до пишної маси, додаємо кефір, олію, ванільку, добре вимішуємо.
Борошно просієюмо через сито, висипаємо до рідкої суміші, додаємо розпушувач і перемішуємо до однорідного стану. Додаємо кубики абрикосів.
Змащуємо форму маслом, присипаємо борошном. Виливаємо тісто, розрівнюємо поверхню. Згори розкладаємо скибочки абрикосів. Зверху присипаємо цукром і ставимо в розігріту духовку до 200 градусів на 45-50 хвилин (орієнтуйтесь на свою духовку).
Коли готовий пиріг вистигне, виймаємо його з форми та ріжемо порційними шматочками.
Смачного!
Хочете швидше дізнаватися про найцікавіші і найважливіші новини?
Приєднуйтесь до наших каналів:
- в TELEGRAM
- у VIBER
- в INSTAGRAM
Тут тільки найактульніші відео, новини та історії Чернігова!
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Спецтема
Останні новини
ТОП новини
Спецтема
Оголошення
18:40, 1 травня
26
10:05, 6 травня
69
11:53, Вчора
live comments feed...