• Головна
  • Суботній рецепт: запіканка з гарбуза та фаршу під соусом бешамель
09:08, 4 листопада 2023 р.

Суботній рецепт: запіканка з гарбуза та фаршу під соусом бешамель

Суботній рецепт: запіканка з гарбуза та фаршу під соусом бешамель

Справжнім вибухом фарб та ароматом вас порадує смачна запіканка з гарбуза та фаршу під соусом бешамель. Вона добре смакуватиме розігрітою і на наступний день, тому варто готувати відразу велику порцію цієї страви.

Інгредієнти:

Гарбуз – 1,5 кг (очищеного).

Курячий фарш – 750 г.

Цибуля – 1 штука (велика).

Родзинки – ½ склянки.

Часник – 4 зубчики.

Кмин – 1 ч.л.(якщо не любите, пропустіть).

Перець чилі – ½ ч.л.

Сушені помідори – 1 ст.л.

Орегано – 1 ст.л.

Для соусу:

Масло – 1 ст.л.

Борошно – 2 ст.л.

Молоко – 3 склянки.

Мускатний горіх – щіпка.

Сіль, перець.

Додатково:

Насіння гарбузове – 1 склянка.

Тертий сир – 1 склянка.

Олія – 3 ст.л.

Приготування:

Гарбуз чистимо від шкірки, вичищаємо серцевинку, нарізуємо скибочками товщиною близько 1 см.

Цибулю ріжемо дрібним кубиком, часник – тонкими скибочками.

На великій сковороді розігріваємо олію, викладаємо цибулю, злегка присолюємо, смажимо, помішуючи, на великому вогні близько хвилини, додаємо часник, вимішуємо, смажимо ще пів хвилини.

Додаємо фарш, помішуємо лопаткою, постійно розділяючи грудочки, смажимо, поки фарш повністю змінить колір. Додаємо родзинки, кмин, спеції, солимо, перчимо. Додаємо пів склянки води. Смажимо на сильному вогні 2-3 хвилини, поки рідина не випарується (майже повністю). Знімаємо з вогню.

Форму для запікання змащуємо маслом, викладаємо приблизно дві третини гарбуза, злегка солимо його, скроплюємо олією.

Соус

На сковороді розтоплюємо масло, додаємо борошно, смажимо пів хвилини, постійно помішуємо. Забираємо сковороду з вогню, повільно вливаємо молоко, постійно помішуємо, щоб не було грудочок. Солимо, перчимо до смаку, додаємо щіпку мускатного горіха. Знову ставимо сковороду на середній вогонь, помішуючи доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню.

М’ясо викладаємо на гарбуз фарш, посипаємо гарбузовим насінням, розкладаємо зверху решту гарбуза, зверху поливаємо все соусом.

Ставимо форму з майбутньою запіканкою в розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо 40-50 хвилин, поки гарбуз не стане м’яким.

Під кінець запікання посипаємо гарбузову запіканку сиром, повертаємо назад у духовку. Збільшуємо температуру до 200 градусів, випікаємо ще 5-10 хвилин.

Смачного!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
##гарбуз #фарш #соус #бешамель #запіканка
Спецтема
Прості рецепти приготування їжі на кожен день. Сезонні страви, до святкового столу, десерти, оригінальні рецепти. Страви, які ви зможете приготувати своїми руками у себе вдома, з тих продуктів, що продаються в магазині чи на ринку.
Оголошення
live comments feed...