• Головна
  • Суботній рецепт: лазанья з гарбузом
09:02, 9 грудня 2023 р.

Суботній рецепт: лазанья з гарбузом

Суботній рецепт: лазанья з гарбузом

Домашня лазанья з гарбузом та горіхами. Рецепт розрахований на 4 порції. З-поміж різних версій лазаньї, ця одна з найменш калорійних.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 300 г м’якоті гарбуза
  • 30 г волоських горіхів
  • мелений червоний перець
  • 2 столових ложки олії

Для соусу:

  • 30 г вершкового масла
  • 2 столових ложки борошна
  • 1 чайна ложка крохмалю
  • 200 мл овочевого бульйону
  • мускатний горіх сіль

Для тіста:

  • 1 столова ложка крохмалю
  • 400 г борошна
  • 2 столових ложки води
  • 1 чайна ложка солі
  • 2 столових ложки олії

Спочатку приготуємо тісто. Всі інгредієнти необхідно перемішати і руками вимісити гладке тісто. Покласти його в холодильник на 30 хв. Тісто тонко розкачати і нарізати прямокутними пластами за розміром форми. Пласти тіста порційно відварити у достатній кількості киплячої води (4 хв) і викласти на ткану серветку.

У невеликій кількості бульйону розвести 1 ложечку крохмалю. В сотейнику на гарячому маслі обсмажити до золотавого кольору борошно. Влити бульйон додати розведений крохмаль і перемішати. Додати сіль та мускатний горіх за смаком, довести до кипіння і зняти з вогню.

Гарбуз натерти на грубій тертці. Горіхи дрібно посікти.

Духовку нагріти до 180°С. На дно змащеної олією форми для запікання викласти 1 пласт тіста, накрити його шаром гарбуза, приправити червоним перцем, посипати горіхами і полити соусом. Шари повторити. Останнім викласти пласт тіста і густо полити його соусом та посипати горіхами. Запікати лазанью 25 хв.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Рецепт #інгредієнти #лазанья #гарбуз #приготування
Спецтема
Прості рецепти приготування їжі на кожен день. Сезонні страви, до святкового столу, десерти, оригінальні рецепти. Страви, які ви зможете приготувати своїми руками у себе вдома, з тих продуктів, що продаються в магазині чи на ринку.
Оголошення
live comments feed...