08:57, 3 серпня
Суботній рецепт. Запіканка з кабачків та курки
Якщо ваші кабачки вже нудьгують на кухні, а курка не знає, чим себе зайняти, цей рецепт саме для вас!
Така запіканка добре смакуватиме, як гарячою так і холодною. Вже з перших хвилин перебування в духовці кабачкова запіканка з куркою наповнить вашу кухню надзвичайним ароматом. Готуйте та зберігайте рецепт.
Інгредієнти
- Кабачки – 1 кг.
- Курка – 500 г.
- Яйця – 2 штуки.
- Олія – 2 ст.л.
- Борошно – 4 ст.л (без гірки).
- Сметана – 3 ст.л.
- Сода – 0,5 ч.л.
- Лимонний сік – 1,5 ч.л.
- Сир твердий – 40 г.
- Сіль, перець.
Приготування
Кабачок тремо на грубій тертці. До кабачка додаємо яйця, сметану, добре перемішуємо, додаємо борошно та олію, має вийти тісто консистенції не дуже густої сметани.
Дрібно ріжемо сиру курку (філе або інші частини курки значення не має) не товстими шматками, додаємо до кабачкової маси, солимо, перчимо, все добре перемішуємо і відправляємо в холодильник на 30-40 хвилин.
Дістаємо масу з холодильника, додаємо 0,5 ч.л. соди, гасимо її лимонним соком (або оцтом) і виливаємо в глибоку форму, попередньо змащену маслом.
Випікаємо 30 хвилин.
За 15 хвилин до закінчення приготування посипаємо тертим сиром.
Смачного!
Хочете швидше дізнаватися про найцікавіші і найважливіші новини?
Приєднуйтесь до наших каналів:
- в TELEGRAM
- у VIBER
- в INSTAGRAM
Тут тільки найактульніші відео, новини та історії Чернігова!
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Спецтема
Останні новини
Спецтема
Оголошення
live comments feed...