09:03, 7 вересня
Холодний суп з огірків
Смак огірків неабияк розкривається поруч з авокадо, соком лайму, духмяними травами і йогуртом, а холодний суп із огірків точно зможе конкурувати з окрошкою.
Інгредієнти
- Огірки – 1 кг.
- Авокадо – 1 шт.
- Базилік – 1 великий пучок.
- Петрушка – 1 пучок.
- Грецький йогурт – 120 мл.
- Холодна вода – 120 мл.
- Зелена цибуля – 3 шт.
- Білий винний оцет – 1,5 ч.л.
- Лайм – 1-2 шт.
- Сіль, чорний мелений перець – за смаком.
- Оливкова олія (для подачі) – 1 ч.л.
Приготування
Залишаємо 1-2 огірки для прикрашання. Нарізаємо їх тонкими кружечками.
Решту огірків чистимо від шкірки, видаляємо великі жорсткі насінини (краще взяти молоді огірки – тоді з насінням можна не морочитися). Нарізаємо великими шматками.
Позбавляємося кісточки та шкірки авокадо. М’якоть нарізаємо великими шматками. Якщо авокадо великий – вистачить одного, якщо досить маленький – беремо два.
Вичавлюємо сік з лаймів. Потрібно отримати 3 столові ложки соку.
Завантажуємо до чаші блендера усі інгредієнти холодного супу: огірки, авокадо, зелень (без грубих стеблин), йогурт, холодну воду (найкраще аби вона кілька годин стояла у холодильнику), зелену цибулю та оцет. Солимо.
Перемелюємо усе в блендері приблизно 1 хвилину, аж поки не отримаємо однорідне рідке пюре. Наш холодний суп з огірків майже готовий.
Накриваємо кришкою на 1 годину ставимо до холодильника. Після цього – розливаємо по мисках, збризкуємо оливковою олією, прикрашаємо кружечками свіжого огірка і парою листочків базиліку. Перчимо.
Смачного!
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Спецтема
Останні новини
Спецтема
Оголошення
12:46, 30 вересня
14
10:55, 25 вересня
27
live comments feed...