09:03, 5 жовтня
Суботній рецепт: шарлотка з яблуками і сливами
Шарлотка з яблуками та сливами дуже проста у приготуванні, але в той же час надзвичайно ароматна та смачна. Солодке тісто шарлотки дуже приємно поєднується з яблучно-сливовою кислуватою начинкою.
Інгредієнти:
- Яблука – 500 г.
- Сливи – 100 г.
- Яйця – 3 штуки.
- Цукор – 1 склянка.
- Борошно – 1,5 склянки.
- Сода – 1/2 ч.л.
- Кориця – 1 ч.л.
- Оцет – 1 ч.л.
- Крохмаль – 1 ст.л.
Приготування:
Яблука миємо, чистимо від шкірочки та серцевини, і нарізуємо на тоненькі шматочки.
Сливи миємо, виймаємо кісточки і ріжемо на четвертинки. Присипаємо сливи крохмалем, перемішуємо.
Збиваємо яйця з цукром. Поступово додаємо борошно, його може піти більше або менше, тісто має бути не густим, як на оладки. Додаємо корицю та соду погашену оцтом.
У форму змащену маслом гарно викладаємо шматочки яблук, зверху викладаємо сливи. Зверху виливаємо тісто.
Випікаємо при температурі 200 градусів 30-40 хвилин до хрусткої скоринки тіста.
Смачного!
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Пожежна машина може зламатися просто під час гасіння: досвід громади на Чернігівщині, що оновлює 100-літню частину
Партнерський матеріал
17:00
Вчора
ТОП новини
Спецтема
Оголошення
live comments feed...