
08:30, 8 лютого
Суботній рецепт: традиційний віденський штрудель з яблуками та корицею

Штрудель із яблуками та корицею — це ідеальний зимовий десерт, який наповнює дім затишком і приємними ароматами.
Ця випічка, що прославилася завдяки столиці Австрії, готується в різні сезони, але саме взимку стає справжнім символом тепла та свята. Рецептом класичного штруделя поділився відомий кухар Євген Клопотенко.
Інгредієнти для тіста:
- 300 г борошна
- 170 мл води
- 30 мл олії
- ⅔ ч.л. солі
- дві ст.л. борошна для підпилу
- дві ст.л. цукрової пудри
Інгредієнти для начинки:
- п'ять великих яблук
- одна ст.л. лимонного соку
- 100 г волоських горіхів
- ½ ч.л. кориці
- 50 г цукру
- 1,5 ст.л. сухарів
- 70 г вершкового масла
Як приготувати:
- Змішайте борошно, воду, олію та сіль. Замісіть тісто, поки воно стане однорідним і не буде липнути до рук. Накрийте його та залиште в холодильнику на 1–1,5 години.
- Підготуйте начинку: очистьте яблука від шкірки, наріжте кубиками, подрібніть горіхи. Тушкуйте яблука п'ять хвилин на пательні, додайте горіхи, корицю та цукор. Перемішайте і дайте начинці охолонути.
- Розігрійте духовку до 180°С. На робочій поверхні розстеліть рушник, посипте його борошном, викладіть тісто та розкачайте його максимально тонко. Розтягніть тісто руками, формуючи прямокутник.
- Змастіть його 50 г розтопленого масла та посипте сухарями. Рівномірно викладіть начинку, залишаючи краї вільними. Загорніть тісто, підгинаючи краї, допомагаючи рушником.
- Перекладіть рулет швом донизу на деко з пергаментом, змастіть верх залишками масла. Випікайте 40 хвилин.
- Перед подачею притрусіть цукровою пудрою. Штрудель можна подавати гарячим або охолодженим.
- Готуйте з задоволення і насолоджуйтесь теплом домашнього затишку з ароматним віденським штруделем!
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
16:04
Вчора
ТОП новини
Оголошення