09:56, 7 грудня 2024 р.
Суботній рецепт. Найкращі рецепти пісної грибної юшки
Грибна юшка. Ілюстративне фото
Сьогодні підготували до вашої уваги добірку рецептів пісної грибної юшки. Хто бодай раз у житті спробує грибну юшку вже ніколи не забуде її смаку та аромату.
Як повідомляє smakotainfo, найсмачніша грибна юшка виходить з сушених білих грибів, але якщо їх немає, можна використати і магазинні печериці.
На Святвечір грибна юшка є однією з 12 страв, які обов’язково мають бути на столі.
Карпатська грибна юшка
Інгредієнти
- Білі сушені гриби – 100 г.
- Цибуля – 1-2 штуки.
- Морква – 1 штука середнього розміру.
- Картопля – 4-5 штук.
- Корінь петрушки -1 штука.
- Вода – 2,5 л.
- Лавровий лист.
- Олія.
- Часник.
- Сіль, перець.
- Зелень.
Приготування
Гриби попередньо замочуємо на кілька годин в холодній воді. Добре промиваємо та ставимо варити. Варимо на маленькому вогні близько години.
Після того, як гриби добре проварилися додаємо порізану кубиками картоплю та почищений корінець петрушки. Цибулю ріжемо дрібно кубиками, моркву тремо на морквяній тертці. Моркву з цибулею обсмажуємо на олії та додаємо до юшки.
Солимо, перчимо, додаємо лавровий лист варимо ще 7-10 хвилин. Додаємо подрібнений часник (за смаком) та подрібнену зелень, знімаємо з вогню.
Грибна юшка з рисом
Інгредієнти
- Сушені гриби – 1,5 склянки.
- Рис – 0,5 склянки.
- Цибуля – 1 невеличка.
- Кольрабі – 1 штука.
- Морква – 2 штуки.
- Корінь петрушки -1 штука.
- Картопля – 2 штуки.
Приготування
Гриби попередньо замочуються, добре промиваються. Розмочені гриби за потреби ріжемо, заливаємо водою та варимо на малому вогні хвилин 40.
Рис добре промиваємо додаємо до грибів. Картоплю, моркву, кольрабі, петрушку чистимо та ріжемо на довільні шматочки (які більше вам подобаються) також додаємо до юшки. Солимо, перчимо, варимо до готовності овочів.
Цибулю дрібно ріжемо, пасеруємо до м’якості та додаємо до юшки. При подачі таку юшку можна посипати дрібнопосіченою зеленню.
Грибна юшка з квасолею
Інгредієнти
- Сушені гриби – 100г.
- Квасоля – 200г.
- Картопля – 300г.
- Цибуля – 1 штука.
- Олія – 50 мл.
- Сіль, перець – за смаком.
Приготування
Гриби замочуємо на кілька годин, добре промиваємо заливаємо водою (близько 3 л) та ставимо варитися на малому вогні 40-5 хвилин.
Окремо відварюємо квасолю.
З грибного відвару виймаємо гриби. У відвар викладаємо порізану невеликими кубиками картоплю та квасолю, варимо до готовності картоплі, знову додаємо гриби.
Цибулю дрібно ріжемо та пасеруємо на олії, додаємо в юшку, солимо, перчимо даємо покипіти ще кілька хвилин. Знімаємо з вогню, накриваємо кришкою та даємо юшці настоятися.
Смачного!
Хочете швидше дізнаватися про найцікавіші і найважливіші новини?
Приєднуйтесь до наших каналів:
- в TELEGRAM
- у VIBER
- в INSTAGRAM
Тут тільки найактульніші відео, новини та історії Чернігова!
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Спецтема
Оголошення
live comments feed...